The Return of Pakcik Batu Pahat

Wednesday, July 15, 2009

Any of you remember Pakcik Batu Pahat?


If you dont, care to revise one of my past entries by clicking here



Apparently, I saw him again a couple of days ago while I'm on my way to my girl's when I saw him standing in front of Bank Simpanan Nasional (BSN)... At first I thought I've seen him before in some mamak stall, but...

"Dik, Melayu ke? Assalamualaikum..." He shook my hand...

"Dik, tambang pergi Batu Pahat braper ringgit?"

"Entah la pakcik... Saya pun bukan pernah pergi Batu Pahat" I replied... I thought to myself, macam kenal je... Urmm... Ooohhh... Pakcik Batu Pahat...

"Macam ni la dik, motorsikal pakcik rosak... Pakcik takde duit sekarang ni... Ada dua ringgit je ha... Boleh adik bagi duit kat pakcik sikit... Pakcik nak beli tiket ni..."

"Sorry la pakcik, saya pun takde duit... Dah habis beli air ni ha..." I said...

I expected more begging to come, but instead he turned right away... Cam biadab la pulak...



Ayat yang lebih kurang sama...
- motor rosak
- nak balik Batu Pahat

what are the odds of the same thing happen twice?



Cheh... nak tipu pun, cuba la pelbagaikan lagi ayat tu...

Hampeh...

:-(



  • Share:

You Might Also Like

3 comments