Red boots~

Tuesday, February 10, 2009

After so long, these boys finally opened my heart to buy something in relation to sports...

I've bought the TESL football team jersey... So I thought, instead of playing football with my All AMerica or Vans, why dont I grab a pair of cheap boots... It will somehow complete the package...

So, I headed to Mahkota Parade with my girl for the search of my very own sports shoes...

at First, I aimed for something below RM100... Found it! But none of them suited me... I mean in terms of size, not style... :-P

So, Dataran Pahlawan was next to conquer...

I was thinking of Al-Ikhsan but one shop caught my eyes... (because it was displaying Alvin's dream Mecurial...) Danny's, just beside DP's entrance...

Wahh... Cantik la boot ni... Ada yang kaler biru kehijauan dan kaler oren... Tapi Alvin nak beli yang oren... Hmmm... Amek yang biru kehijauan je la... Urmm... kasut ni berapa ringgit?

RM 230 (the tauke said it with a smile... a Datin's smile... you know, the kind of smile that's... urmm... I dont know how to explain the smile... But I think it's a Datin's smile...)

Paling kurang berapa?

Hmm... Saya boleh kasi u RM199...

RM199? (I made the "I'm interested look"...) (tapi... Alvin sangat mengidam Mecurial... nanti dia jeles kalau aku beli... Hmmm...)
Tapi... Kat Ocean hari tu, saya boleh dapat dalam RM115...

Kat Ocean ya? Kedai mana?

Kedai u jugak... Danny's

Owh... Berapa tadi?

RM115

Owh... Siapa yang jaga masa tu? Perempuan ya?

Ha'ah... Yang badan besar besar sikit...

Badan besar besar ya? Besar mana?

Besar... Besar la! Tapi takde la besar mana...

Besar ni ka? Besar gajah? Hahaha... wa gurau saja ma... RM115 ya... Tak boleh la... Paling kurang saya boleh kasi RM199 sebab ini yang latest punya Mecurial... Yang model lama saya boleh kasi dalam RM120... Warna merah...

Warna merah? :-) (Heheheee... memang obvious la aku fan Manchester United kalau pakai merah...) Nak tengok...

U pakai saiz apa ya?

Saiz 8... 9... nak try yang 9 la...

9?? Manyak besar u punya kaki... Badan macam u saya rasa saiz 7 saja...

9 kot... kasut Vans ni saiz 9

(my girl) camne kasut u boleh kejap 9... kejap 8? u bukan pakai saiz 8 ke?

Ntah... kasut Vans ni saiz 9

Owh... Okey~

Nah... Kasi try

Cantiknya B :-)

Heee... :-) besar... Nak try 7 la...

Okey

Nak makan kat mana nanti?

Tak tau...

Nak makan apa?

Ntah la...

Makan di mana~ Makan di mana~ Kedai makan shop~

Nah... u kasi try...

Thank u... hmmm... muat... Best best :-)

Best ya... Urmm... Itu kedai kat Ocean tu, perempuan yang jaga ya? Besar Besar?

Ha'ah...

Ada 2 perempuan?

ye... SAtu besar, satu kecik sikit...

Owh... Yang layan u mana satu?

Yang kecik sikit...

Yang sorang lagi buat apa?

Tengok tv...

Tengok tv ya? RAmbut lurus lurus?

Yup... (Looks like she's evaluating her workers... Maybe someone will be fired because of me...)

Tauke ada tak?

Tauke? Lelaki ya? Ada...

Dia buat apa?

Dia deal ngan kitorang pasal jersi... dia tolong promote la...

Owh... Hee :-)

I amek yang ni la...

Try mintak RM100 leh tak...

Ha? Apa?

Takde pape la...

........ RM120 ya? RM100 tak boleh?

RM100? Urmm... Boleh la... :-)

Betul ke muat ni? Nanti nak pakai stokin... Stokin bola tebal... TEngok, nak masukkan jari pun tak leh...

Boleh la... Kalau pakai stokin muat kan?

Muat... Sure muat... Mula2 memang dia akan ketat sikit...

:-)

(another costumer asking) yang ni saiz 8 setengah takde? (he was also holding a Mecurial... but it's black and blue...)

Cantiknya... Hitam... :-) Hehee...

:-) ...

Yang tadi tu ada tak yang saiz 7?

Yang tadi? Yang mana?

Yang warna hitam...

Owh... ada... ada...

Nak tengok...

Kejap ya...

U lapar eh?

Kenapa?

Nak makan kat mana?

Tak tau la... Makan apa je kat DP ni?

Nah...

Hmm... Cantik jugak... Yang mana lagi cantik?

Ntah... :-)

Yang hitam kot... Yang merah cam obvious sangat la...

I rasa yang merah kot...

Merah? Hmmm... yang hitam ni ada yang baru tak?

Aiyoo... ini la yang baru... :-) u amek yang merah la... merah yang lagi latest...

Merah... Hitam... Merah... Hi... SAya ambik yang merah la...

Yang ni ya? Okey~

:-) Sebenarnya u memang nak yang merah kan? kan?

Hehee :-D


Tadda~ Dah dirasmikan di Lendu...


Beli hari Sabtu... Dirasmikan di Lendu pada petang Ahad... Terima kasih kepada Bob yang sudi mengangkut saya, Pali dan Alvin ke sana... The training went well... Aku main agak merapu sikit la... Ada lecturer 2 orang main sama, Mr. Reza and Mr. Naza... Tapi semua orang main dengan penuh emosi (according to Mr. Reza... most probably sebab semua dah penat coz dah main bola tampar pagi tadi...) Mr. Reza injured... Sape ntah tackle... ...aku kot... Ntah, it happened too fast... Tapi aku rasa aku yang tackle... Lalala~ Orang lain kot...


:-)



  • Share:

You Might Also Like

2 comments