Recent Posts

February 4, 2009

Annoyance~


Have you ever went to one store and then a sales girl came and made you wanna bang her head to wall?



I was kinda bored, so I went to Hang Tuah Mall a.k.a Ocean just for the sake of doing something... I went to this shoe store where a Converse attracted me to pick it up and admire its uniqueness... As soon as I touched the beautiful Converse...

"Bang, nak cari kasut camne? Owh, ni Converse original bang... Kita boleh bagi ten percent off... Kalau abang nak, try dulu la..."

"Takpe la... Nak tengok2 je..."

"Cantik ni bang... Murah pun murah... abang tak leh jumpa dah kasut ni kat mana2 tempat kat Melaka ni sebab Converse, Vans semua kitorang yang conquer..."

"Nak tengok2 je... Taknak beli pun..."

"Abang try la dulu... Abang pakai saiz apa?"

My interest for the Converse faded... So, I walked to another rack...

"Haa... bang, ni cantik... Limited edition ni... Ada 3 colour... Hijau, merah dan hitam je... Harga kita boleh kurang lagi... Saya boleh tanya bos kalau abang minat..."

Totally ignoring her... was about to pick up another cool COnverse...

"Abang minat high cut ke, low cut?"

I would like your tounge to be cut...

"Takpe la, nak tengok kat atas pulak..."

"Kat atas pun sama je... Kedai kitorang jugak... Tapi selection kat sini lagi banyak sebab store kitorang kat sini..."

"Takpe la..."

"Betul bang, kat atas pun sama je... Kedai kitorang je yang jual Converse... Kat Mahkota pun kedai kitorang jugak..."

Heading for the entrance

"Kasut tadi abang nak tak ni? Boleh letak deposit dulu, kalau tak, habis nanti..."

I was out... Finally, I could peacefully think... Her words were like blades slicing up my brains...



An ideal sales girl for me would be the one who stands far enough to avoid from causing annoyance yet close enough for her to notice you when you need some help and want to acquire something...



:-)


4 comments:

Blogstabber said...

btol tu. dari terase nak shopping, tros je turned off. hehehe.

paCat said...

msti kt ocean kan kedai tu?



sbb aku br smbar jack purcell kt sana, dn aku rsa aku kena cmtu la kot ngn salesgirl tu..




hahahaha ~ bising !! xselesa lgsung bile aku nk pilih !!




ape pun, aku converse freaks !!

Syarifah Nur Athirah said...

setuju!!
kalo dpt sales girl macam tu....
rase nak ketuk pale die ngn heels.
ko senyap leh tak!
tak aman siot nak shpg..
grrr!!!!

pastu kalo yg suke ikot buntut org n pandang paisey..nak mati ke?!!

A B E said...

haha...
funny like hell lor...
love her a lot...
=D

ShareThis