Recent Posts

January 4, 2009

Teachers' Word

Teachers' words that I can still RemeMber:

Form 1 English teacher -
"English is crazy!! Plural use 'are'... but then why must we use 'am' for 'I'? and why 'You are...' not 'You is'?"

Form 4 Chemistry teacher -
"Pami, badan slow takpe, tapi otak jangan slow..."
"Menatangkejadah apa ini?"

Form 5 Physics teacher -
"Kalau 2 - 3 tahun lepas ni aku nampak korang 'Aww' sini... 'Aww' sana... Aku tumbuk sampai lebam..."

Form 5 Add Math teacher -
"Korang ni memang kena ajar cara lembut... Kalau aku tampar, terajang korang pun, makin menjadi - jadi la perangai korang... Dah memang teruk sangat..."

Form 3 History teacher / Discipline teacher -
"Panjang rambut kau ni... Dari luar kelas lagi aku nampak... Tapi, kau buat muka kesian camni... aku tak sampai hati nak denda..."

Standard 4 Science teacher / Class teacher -
"Kau ni Pami, jaga kedai 24 jam... Matematik tak pandai2... Teruk!"


5 comments:

paCat said...

arr ~ pastu?

fingerscrossed said...

Saje2
teringat kat cikgu2 skolah
ada yang garang
ada yang sporting
ada yang bengong2 cam kitorang jugak

paCat said...

Aku cuma leh ckap,

brdasarkan ape yg aku lalui (cewahhh)


-xde student dlam dunia ni yg suka bila chekgu MEMANDANG RENDAH - MEMPERBODOH2KAN - MENUNJAL KEPALA - MENGHINA STATUS PELAJARAN - MEMBEZA-BEZAKAN ANTARA BEST STUDENT & STUDENT BERMASAALAH - Yg paling penting, student xsuka bila di BODOH...

ko kn bakal jd chekgu, jgn marah budak mcm budak tu da bunuh barrack obama, nnt student tu jd pendendam...hahaha..!!






p/s: sbb aku pn cmtu jgak, smpai skg aku benci tgk muka chekgu tu, smpai mati pn aku xkn lupa ape die ckp kt kitorang dlu..heh..!! (pacat emo ~ poyo)

fingerscrossed said...

Aku nak jadi cikgu yang garang

grrr

tapi dalam masa yang sama, sporting dan dihormati

shinn shinn (bunyi efek cahaya penghormatan...)

paCat said...

hahahaha ~ pstu ade bintang kilauan menyinar !!

ShareThis